30 års jubileum

  • 30 års jubileum

Ronnie Pedersen etablerte Accord Glassbygg AS i en garasje på Askøy i 1985. Man kan trygt si Pedersen og hans selskaper har tatt store steg frem til årets 30-års jubileum. Jubileumsfeiringen foregikk på firmatur til Berlin.

 

Fra en relativt beskjeden oppstart i en garasje i 1985 har Accord Glassbygg AS arbeidet seg opp til å bli en sentral leverandør av glass, fasade og vinterhageprodukter i Hordaland. Det har imidlertid ikke gått i ett byks. Utviklingen handler også om et naust, en butikk og et lite industribygg i Florvåg, før bedriften i 2005 satt opp sitt eget glassbygg på Storebotn Næringspark utenfor Bergen.

2015-Accord2.gif

Grunnlegger Ronnie Pedersen begynte sin glasskarriere hos Didrik Andersen & Sønn i 1977-78 og var med på flyttelasset til Hegreneset i forbindelse med Glass Knag`s oppkjøp av Didrik Andersen & Sønn i 1980. Pedersen flyttet til Askøy og etablerte Accord Glassbygg i 1985.

– Driften er i dag delt i to selskap. Produksjonen ligger i Veranda som lager glass og aluminiumprodukter under merkevaren Veranda med hovedvekt på vinterhager, skyvedører og rekkverk. Dette selges gjennom Accord Glassbygg og 20 forhandlere i hele Norge. Vi har siden 1998 også produsert Sepalumic fasadesystem, forteller Ronnie Pedersen.

Fra 1 til 16

Utviklingen har gått stegvis - fra en beskjeden tilværelse i garasjen med et par ansatte til dagens seksten.

– Vi har vært heldige og fått være med i mange store og små prosjekter. De siste årene kan vi blant annet se tilbake på oppgaver som glassfasadene, rekkverk og glasstak på Askøy Sykehjem og 200m2 glasstak og automatiske inngangsdører på Askøy Senter.

- Den store boligutbyggingen på Stongafjellet på Askøy har også gitt oss mye arbeid. Her har vi blant annet montert flere kilometer med glassrekkverk. Støyskjerming i form av vinterhager og innglassing av balkonger i forbindelse med Statens vegvesens utbygginger er også en betydelig aktivitet for Accord Glassbygg, sier Pedersen.

Feiring

Midt i oktober var det på tide å feire 30 år med glass, fasade og vinterhageproduksjon. Alle i bedriften ble invitert og sammen med Vikeså Glass la 25 personer veien til Tyskland – for litt arbeid, mye sosialt og kanskje en sykkeltur. Total forvandling av Accord Glassbygg AS

2015Accordreiseflge2.jpg

Ansatte i Accord Glassbygg samlet i Tyskland. Foran fra venstre Nick, Kristoffer, Dominic, Thomasz, Beata, Pål, Marita, bak fra venstre, Kornelia, Yoanna, Line, Gregor, Hans Jørgen, Tor Andre, Mari, Øystein, Jon Erik, Camilla, Joakim, Lise Linn, Svein, Ronnie, Anne Brith, Ørjan, Thomas. Foto: Hans-Henrik.

– Vi reiste sammen med representanter for vår glassleverandør Vikeså Glass og turen gikk med fly til Berlin og Magdeburg der vi fikk en flott mottagelse av representanter for Euroglas. Fredag formiddag var vi på en interessant omvisning på floatglassverket i Hadensleben og vi er svært glade for arrangementene Vikeså Glass og Euroglas organiserte for oss i forbindelse med besøket.

– Det var også viktig at vi kunne ta med våre medarbeidere på tur og vise dem hva de betyr for oss. Derfor var det lagt opp til flere fellesarrangement samtidig som at hver og en fikk tid en kunne bestemme over selv. Sammen med Vikeså Glass var vi blant annet på byrundtur i Magdeburg og alle middagene. De omfattet naturligvis besøk på en av Europas største bierstuber.

– Søndagen gikk turen hjem, men ikke før en del av oss hadde fått med oss en ganske frisk sightseeing fra sykkelsete, sier Pedersen. Total forvandling av Accord Glassbygg AS

RonnieogJonErikPedersen.jpg

Vikeså Glass organiserte omvisning for oss alle på Euroglas` floatglassverk i Hadensleben. Her er første og andre generasjon Accord grunnleggere etter omvisning på floatglassverket i Hadensleben - Ronnie Pedersen til venstre og Jon Erik Pedersen til høyre.