Hvordan velge riktig?

Hvordan velge riktig?

Uisolert

Er målet med vinterhagen å ha den til ""8 måneders bruk"" rekker det vanligvis med en u-isolert konstruksjon med enkelt glass. Tidlige vårdager, sommer og tidlig høst vil by på mange herlige stunder. Man skal imidlertid være oppmerksom på kondensproblemer som kan og vil oppstå. Inneluften inneholder mer eller mindre mengder fuktighet som vil legge seg som kondens på kalde overflater i glass og profiler. På dager med kuldegrader vil denne kondensen danne is. Det er ikke rasjonelt å varme opp uisolerte rom om vinteren og de kan derfor ikke regnes som vanlige innerom i denne årstiden.

Halvisolert

Utførelse som uisolert men med 2-lags isolerglass som reduserer faren for dugging på glasset. En halvisolert løsning kan nok ofte benyttes hele året ved milde vintre men man vil aldri kunne oppnå samme komfort som løsninger med brutt kuldebro. Faren for kondens og is på innsiden av profilene vil alltid være tilstede.

Isolert

En isolert konstruksjon er i praksis et tilbygg som kan benyttes som innerom hele året. Våre aluminiumsprofiler har såkalt brutt kuldebro. Det betyr at de har to separate profiler, en utside og en innside som er bundet sammen av ent ""isolasjonssteg"" av glassfiberforsterket polyamid. Dette er et materiale som ikke leder kulde eller varme, og fungerer dermed som en sperre mellom profilens utsidetemperatur og innemiljøet. Med dette prinsippet vil inneklimaet i mye mindre grad bli påvirket av temperaturen ute og man vil normalt ikke få kondensproblemer som kan forekomme på profiler uten brutt kuldebro. På sommerdager vil det virke omvendt, slik at solens steking av utvendige aluminiumsprofiler ikke ledes inn i rommet og dermed hindres å lage ""drivhuseffekt"".

Aluminium eller tre i bærende profiler?

Bærekonstruksjoner i tre vil over tid råtne. Mange leverandører har likevel en utstrakt bruk av tre i sine vinterhager for å komme ned i pris.  Erfaringsmessig er det ikke spesielt holdbart med tre i et bygg med utstrakt glassbruk som i en hagestue eller vinterhage. Her har aluminium med brutt kuldebro uovertreffelige egenskaper, komplett, vedlikeholdsfritt og med tilnærmet uendelig holdbarhet.

Plast eller aluminium?

Mange leverandører har en utstrakt bruk av plast i sine vinterhager for å komme ned i pris. Plast er langt billigere enn aluminium og det har sine årsaker. Verken utseende, isolasjonsevne eller holdbarhet er like bra som aluminium. Se for eksempel hvordan hagemøbler i plast ser ut etter noen år i solen…..

Plast eller glass?

For optimal komfort anbefaler vi glass i både vegger og tak. Glass er både holdbart og pent og ved sammensetting av ulike kombinasjoner av klart glass, belagt glass, glass med PVB folie og argongass i luftlommen kan man oppnå mange ulike funksjoner; som f. eks. soldempende og selvrensende, skjerme for innsyn, mot innbrudd og skader hvis noen skulle være uheldig å knuse en rute.

I noen tillfeller kan det fungere greit med plastfyllinger i takkonstruksjonen. I våre økonomimodeller bruker vi gjennomskinnelig fyllinger, populært kalt ""kanalplater"", som er laget av en termoplast av høy teknisk karakter, har høye optiske kvaliteter og tåler en støyt. Kanalplater er lett i vekt og benyttes hovedsakelig i taket men er imidlertid betydelig mer ”støyende” enn f. eks. støyende enn f. eks. glass i en kraftig regn eller haglskur.

Accord Glassbygg guider deg gjerne i jungelen og hjelper deg til å finne din optimale løsning!